UutisetMikä ihmeen 1400 Trophy?Rally Trophy

Jani Laaksonen F-Rally Trophyn kärjessä talven jälkeen


Sarjajohtaja Jani Laaksonen vauhdissa Jämsässä

Hankala talvi toi kilpailijoille haastavat olosuhteet kauden kahteen talviosakilpailuun. Kauden avaus Kangasniemellä ajettiin talvisissa olosuhteissa, mutta kilpailun aikainen lumisade teki ajamisesta haastavaa, eikä reittikään helppo ollut. Kangasniemellä kovinta vauhtia piti ennakkosuosikki Jani Laaksonen keräten täydet pisteet samalla myös. Riku Rantasalo toinen ja Toni Koskela kolmas. V-1600 luokan nopein Kangasniemellä oli Sami Vepsä, Ville Aromaan ollessa toinen. Ennakkosuosikeista ainoastaan Kim Santalan matka jäi kesken Kangasniemellä.

Talven toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Jämsän seudulla, osittain legendaarisilla Jyväskylän MM-rallien teillä. Keliolosuhteet olivat jälleen aivan erilaiset, tällä kertaa lumesta ei ollut tietoakaan. Pakkanen piti kyllä huolen siitä, että tiet olivat jäässä. Reittiä oli jouduttu yhden erikoskeen verran ennakkoon lyhentämään ja F-Rally Trophyn osalta valitettavasti jouduttiin kilpailun aikanakin yksi erikoiskoe onnettomuuden vuoksi perumaan.
Kilpailusta tuli äärettömän tiukka ja lopulta Kim Santala ja Toni Koskela päätyivät maalissa tasa-aikaan. Tällöin ratkaisuksi muodostui kilpailun ensimmäinen erikoiskoe, jolle Santala oli ajanut pohja-ajan ja täten hänet kruunattiin voittajaksi. Avauskilpailun voittaja Jani Laaksonen jätettiin tällä kertaa kolmanneksi. Sami Vepsä puolestaan voitti tälläkin kertaa V-1600 luokan ja Ville Aromaa jälleen toinen.

Talven jälkeen Jani Laaksonen johtaa sarjaa, vaivaisella 1,12 pisteen erolla Toni Koskelaan ja Sami Vepsään jotka ovat tasapistein toisella sijalla. Riku Rantasalo on neljäntenä ja Kim Santala pisteissä viidentenä. Sarjapisteissä saa heikoimman kisan lopulta tiputtaa pisteistä pois, joten tilanne on vielä täysin avoinna.
Kesäkausi startataan kesäkuun alussa Orimattila-rallin merkeissä.

Julkaistu 3.3.2020