UutisetMikä ihmeen 1400 Trophy?Rally Trophy

Rally Trophyn kesäkausi starttaa Riihimäeltä

SM Riihimäki-ralli toimii usean sarjan kesän avausosakilpailuna. Näistä yksi on Rally Trophy, jossa kilpaillaan alle 1400 kuutioisilla sekä V1600-luokan autoilla. Peräti yhdeksän erikoiskokeen ja yli 110 ek-kilometrin reitti odottelee jo malttamattomana kilpailijoita.

Sarjan kärjessä kesäkauteen starttaa maksimipistein Jyri Räsänen, luokkavoitot molemmista talven osakilpailuista ja V1600-luokan ollessa suurin molemmissa kisoissa on pisteitä kertynyt 36,66. Räsänen haki tuntumaa Ikaalisissa ajetusta rallista, joka valitettavasti päättyi teknisiin murheisiin, mutta kaluston pitäisi ehtiä valmiiksi Riihimäelle. Toisena sarjassa majailee Peetu Viljamaa, kymmenen pisteen päässä ja kolmantena Henry Jäppinen reilun kolmen pisteen päässä Viljamaasta. Kärkikolmikko ajavat kaikki junioreiden V1600-luokassa, jossa lähtijöitä on 15 kappaletta. Kovimman haasteen kolmikolle luokassa antanevat Keravalla vauhdillaan säväyttäneet Lauri Jokela ja Timo Kangastie. Näistä jälkimmäiselle tuli Keravalta vähän peltitöitä, mutta eiköhän mies viivalla nähdä lauantaina. Myös talven päätöksessä toiseksi sijoittunut Sami Vepsä haastaa mielellään kärkisijoja.
Yleisen puolella V1600-luokka on vähän vähälukuisempi, sillä vain Juha Karkia ja Pauli Nikula lähtevät ajamaan kilpaa keskenään sekä junioreille jälkiä selkään.

1400-luokissa junioreiden puolella, Roope Suomalainen on sarjassa parhaimpana, neljäntenä, ja ajoi Keravalla vakuuttavaan voittoon. Helpolla ei Suomalainen tule pääsemään, sillä talvella epäonninen Teemu Varjo on kevät tauon aikana päivittänyt Micran korin muotoja myöden KitCar vireeseen. Mukana junioriluokassa on myös avauskisasta luokan korkeimmat pisteet napannut Markus Latvanen.
Yleisen puolella mukana on neljä kiven kovaa kuljettajaa. Sarjan moninkertainen mestari, vanha herra Jorma ”Jore” Laakso lähtee kirittämään tutumpia nimiä, Jani Laaksosta, Pasi Laaksomaata ja talven väliin jättänyttä Janne Luhtasta. Kilpailusta tulee tässä luokassa varmasti tiukkaa ja pisteitä ei kenellekään jaeta helpolla.

Ensimmäinen kilpailija starttaa matkaan 11.31 Riihimäen torilta ja maaliin ensimmäisiä odotellaan 19.30 aikoihin samaan paikkaan.

Julkaistu 21.5.2019